måndag 12 januari 2015

Lossnar det för Volvo?

Ett glädjeämne i dessa dagar är Volvos senaste kursuppgång. Bolaget ser definitivt ut att ha brutit den tidigare negativa trenden. Allt starkare siffror från USA och Brasilien kan vara en av anledningarna. Dessutom gynnas transportsektorn av det rekordlåga oljepriset och därmed även Volvo.
Jag ligger numera med en vinst på mina volvoaktier men jag väntar med att sälja tills efter utdelningen fjärde april. Förutsatt att priset ligger kvar mellan 90 och 100 kr.

Nästa nyförvärv till portföljen ser ut att bli Alfa Laval där aktien ligger under 140 kr. Bolaget befinner sig i en formsvacka som ser ut att indikera på köp. En långsiktig investering i ett brett bolag. Alfa Laval är världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering. Bolaget är ett globalt företag med kunder i nära 100 länder. Dessutom besitter Alfa Laval mer än 300 patent. 


Jag vill också punktera att jag inte har bråttom med mina investeringar i oljebranschen. Detta prisfall ser ut att kunna hålla i sig under en lång tid framöver. Jag kan invänta ett pris på under 40 dollar och vara beredd med likviderna. Inköp av Statoil och ökning i Bonheur blir det till att börja med.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar